Steenhopenweg 3 | 9533 PN Drouwen
+31 (0) 599 564 447

Nieuws

Groothandel Groencentrum M & M van Kampen heeft ons de opdracht gegeven om Big Slabs te leveren bij Arena Boulevard in Amsterdam. In vijf dagen tijd ligt er bij de Johan Cruijff Arena een prachtige grasmat.    

Lees het hele bericht

  Dan bent u bij Queens Grass BV aan het goede adres, wij leveren verschillende soorten graszoden die geschikt zijn voor golfbanen.  

Lees het hele bericht

Rooddraad (Corticium Fuciformis) is een grasziekte die in het hele groeiseizoen kan voorkomen. Kenmerkend aan de schimmel is de roze tot roodgekleurde draden op en tussen de grasplant. De voornaamste oorzaak van rooddraad is een gebrek aan bemesting (stikstof). Weeromstandigheden spelen ook een rol. Bij een langdurige natte periode of extreme regenbuien spoelen de meststoffen uit en is het gras verzwakt. Door hoge temperaturen ontwikkelt de schimmel zich goed.

Lees het hele bericht

  Bij een temperatuur boven de 20 graden Celsius gaan graszoden broeien. Broei is warmte ontwikkeling in het hart van de pallet graszoden of grasrol. Tips om broei te voorkomen in graszoden: zoden direct na levering verwerken of uitrollen. bij aankomst van de graszoden de pallet met zoden uit elkaar halen, zodat de hitte binnen in de pallet eruit kan.  heeft u meerdere pallets graszoden besteld, neem dan eerst van elke pallet de bovenste lagen van de pallet. Zodat de pallets gelijkmatig leeg raken en de laatste pallet niet al broei verschijnselen heeft. de pallet met graszoden in de schaduw zetten. graszoden niet op de pallet nat maken. graszoden niet op de pallet afdekken met een doek/zeil. kunt u de graszoden niet gelijk verwerken, rol ze dan op de bestrating uit en houd ze vochtig.

Lees het hele bericht

Wanneer kalk strooien op het gazon? Als de bodem een te lage PH-waarde heeft, kan het gras moeilijk voedingsstoffen opnemen. Daardoor groeit het gras slecht en geeft mos en onkruiden meer kans om op te treden. Door kalk te strooien op het gazon worden de zuren in de grond geneutraliseerd en stijgt de PH-waarde.

Lees het hele bericht

  Sneeuwschimmel (Fusarium) is een grasziekte welke voornamelijk voorkomt in de periode van de herfst tot het voorjaar. Deze schimmelziekte is altijd aanwezig in het gras en wordt actief wanneer de weeromstandigheden voor de schimmel gunstig zijn.  

Lees het hele bericht

Een goed gazon is duurzaam. De toepassing van het gazon bepaalt uw keuze van het graszaadmengsel. U wilt immers onder alle omstandigheden een perfecte grasmat tegen zo laag mogelijke kosten en met een minimale inspanning aan onderhoud. Daarom kiest u voor GreenPark. GreenPark staat garant voor zekerheid, innovatie en gebruikerservaring. De rassen in GreenPark zijn uitgebreid getest in lokale mengselproeven en samengesteld uit toprassen van de internationale rassenlijst.

Lees het hele bericht

Wilt u graag een gazon zonder molshopen? Grasbeschermingsdoek , beschermt de graszode tegen mollen, engerlingen en emelten. Wilt u een demo van ons molwerenddoek aanvragen? Dat kan!

Lees het hele bericht
 
 Oudere berichten