Steenhopenweg 3 | 9533 PN Drouwen
+31 (0) 599 564 447

Queens Grass, een traditie van groei

Wij maken onze graszoden in Drenthe

Het aantal toepassingen van onze graszoden groeit nog steeds, net als ons bedrijf. Dertig jaar geleden starten we op 1 hectare onder de naam Binnenhof in Lage Vuursche, provincie Utrecht. Tegenwoordig beschikken we als Queens Grass op onze productielocatie in Drenthe nabij Borger over meer dan 250 hectare aaneengesloten kweekvelden op hooggelegen zandgrond. Dit biedt de ideale omstandigheden om op economische wijze hoogwaardige graszoden te kweken en te oogsten voor diverse toepassingen. Bovendien, op zandgrond kunnen we altijd oogsten. Buiten winterse vorstperioden kunnen we dus altijd leveren.

In de loop der jaren groeide ook onze expertise gestaag met de ontwikkeling van nieuwe producten en toename van de toepassingsmogelijkheden van onze graszoden. Ook het aantal omstandigheden waaronder ze moeten presteren nam toe, zoals verschillende klimaatzones in Europa.
Eén ding bij Queens Grass veranderde niet: we zijn nog steeds een familiebedrijf met een compacte organisatie. Dat garandeert betrokkenheid, vanaf het eerste advies tot en met de service.

Verschillende grassoorten:

Aan wie leveren wij?

Wij leveren niet direct aan particulieren, particulieren kunnen via onderstaande tool een dealer in de buurt vinden.

 

Wilt u Queens Grass thuis? Zoek hier een dealer in de buurt.

Wij hebben dealers door heel Nederland!

Vul hieronder uw postcode en de gewenste afstand in en klik op "zoeken" om een leverancier bij u in de buurt te vinden!

 

Nieuws

WK gras komt naar Nederland

WK gras komt naar Nederland

Na het grote succes van Queens Grass Rusland op het WK in Rusland, introduceert Queens Grass Nederland BV nu ook 100% veldbeemdgras voor sportvelden  op speciale zandgrond.  Voor het WK in Rusland heeft Queens Grass Rusland meerdere trainingscomplexen en twee Stadions aangelegd en deze velden tot na de WK onderhouden. Aan deze trainingsvelden werden de hoogste eisen gesteld (FIFA), daarom is er gekozen voor 100% veldbeemdgras. Deze grasmat is uitstekend geschikt voor intensieve betreding, de ondergrondse uitlopers van de veldbeemdgras zorgen voor een stabiele toplaag.  De voordelen van 100% veldbeemdgras voor sportvelden: Het blad van veldbeemd is breed, stug en daardoor stevig Stevigheid wordt gevormd door de ondergrondse uitlopers (stabiele toplaag) Hoge bespelingstolerantie Hoge droogtetolerantie; combinatie uitlopers en diepe beworteling Hoge wintervastheid; groeipunt en blad dichtbij de grond groeien  Samenstelling graszoden voor sportvelden: • 100% veldbeemdgras (100% Poa pratensis)   Referenties WK 2018: Trainingsvelden:  Nationale team van Kroatië Nationale team van Engeland Nationale team van Costarica Nationale team van Zuid-Korea Nationale team van Iran Nationale team van Saoedi-Arabië Stadions:              Zenit Arena, Sint-Petersburg Kazan Arena, Kazan

Lees meer

Leveren Big Slabs Arena Boulevard

Leveren Big Slabs Arena Boulevard

Groothandel Groencentrum M & M van Kampen heeft ons de opdracht gegeven om Big Slabs te leveren bij Arena Boulevard in Amsterdam. In vijf dagen tijd ligt er bij de Johan Cruijff Arena een prachtige grasmat.    

Lees meer

Zoekt u speciale graszoden voor de Greens?

Zoekt u speciale graszoden voor de Greens?

  Dan bent u bij Queens Grass BV aan het goede adres, wij leveren verschillende soorten graszoden die geschikt zijn voor golfbanen.  

Lees meer

Rooddraad in gras

Rooddraad in gras

Rooddraad (Corticium Fuciformis) is een grasziekte die in het hele groeiseizoen kan voorkomen. Kenmerkend aan de schimmel is de roze tot roodgekleurde draden op en tussen de grasplant. De voornaamste oorzaak van rooddraad is een gebrek aan bemesting (stikstof).Weeromstandigheden spelen ook een rol. Bij een langdurige natte periode of extreme regenbuien spoelen de meststoffen uit en is het gras verzwakt. Door hoge temperaturen ontwikkelt de schimmel zich goed.

Lees meer

Voor bedrijven: Meer weten? Vraag hier vrijblijvend een informatiepakket aan.

Vrijblijvende informatie aanvraag